Beauty,  Lifestyle

Zomerproof | Pedicure & wenkbrauwen

Elk jaar, wanneer er familie op bezoek komt, maken we ons zomerproof door een bezoekje aan onder andere de pedicure. Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor mijn jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Mijn zusje kwam afgelopen donderdag weer gezellig op bezoek en het eerste wat we dan altijd doen, is langs de pedicure, de wenkbrauwtjes weer in model en natuurlijk een bezoekje aan de hamam. De hamam heb ik deze keer natuurlijk overgeslagen in verband met mijn zwangerschap, maar mijn zusje en zwager hebben er van genoten!

Al vanaf het begin dat wij hier op vakantie komen, dan praat ik over 2002, bezoeken wij European Beauty in Mahmutlar. De eigenaar en het personeel zijn zeer vriendelijk, verstaan hun vak en werken hygiënisch. Dus ook deze keer weer een afspraak gemaakt.

 

Aan de slag met de voeten

Om 10:00 uur waren wij aan de beurt en het personeel stond al op ons te wachten. We zaten dus in no-time met onze voetjes in een lekker warm badje, werden alle benodigde spullen klaar gelegd en mochten we een nagellakje uitkiezen.

Eerst moeten de voeten een beetje weken. Daarna worden eerst bij voet nummer één de nagelriemen en nagels geknipt. Vervolgens bij voet nummer twee. Hierna wordt er bij voet nummer één het eelt er af gehaald, ingesmeerd met vet en klaar. Wanneer voet nummer twee klaar is, worden de nagels nog gelakt en ben je klaar om te gaan.

Ik vind het altijd een raar gevoel wanneer andere mensen aan mijn voeten zitten, maar ben achteraf zo blij dat mijn voetjes er weer mooi uit zien. En ik blijf mijzelf altijd verbazen hoeveel eelt er eigenlijk van af kan komen, terwijl het er op je voet nooit zo erg uit ziet.

Mijn zwager ging ook voor het eerst mee naar de pedicure en hij dacht zich lekker te kunnen ontspannen en te kunnen genieten. Nou hij had meteen al het zweet op zijn voorhoofd staan en zei dat dit één keer, maar nooit meer was. Uiteindelijk was hij wel erg blij met zijn zachte voetjes.

Na ongeveer drie kwartier waren onze voetjes weer eelt vrij en de teennagels netjes geknipt en gelakt.

 

Wenkbrauwen in model

Het fijne aan zo’n beautysalon vind ik altijd dat ze de wenkbrauwen zo mooi in model krijgen. En dat met een touwtje!

Thuis doe ik het zelf met een pincet, maar dan krijg ik het echt nooit zo mooi in model. Dus één keer in de zoveel tijd ga ik langs en dan verf ik ook meteen mijn wenkbrauwen en wimpers.

Ook afgelopen vrijdag was het weer zover. De haartjes weghalen met een touwtje is bij mij niet pijnlijk, maar een lekker gevoel is anders. Ze zeggen niet voor niets “wie mooi wilt zijn moet pijn lijden”.

Ik ben in ieder geval blij dat het weer gedaan is en ik kan nu weer normaal over straat lopen.

 
Wat laat jij altijd doen wanneer je naar een beautysalon gaat?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten