Health,  Personal

Zo ben ik begonnen met hardlopen

Momenteel ben ik zwanger en kan ik helaas niet hardlopen door al mijn kwaaltjes. Ik kan niet wachten op het moment dat ik weer kan gaan hardlopen! Het is een uitlaatklep voor mij geworden. Even een momentje voor mezelf, gedachten op nul en gaan. Maar dat was vroeger wel anders. Waarom ben ik eigenlijk begonnen met hardlopen? Je leest het in dit artikel.

 

Sporten

Ik heb vroeger altijd wel aan sport gedaan. Ik ben begonnen met turnen, heb toen voor een blauwe maandag aan taekwondo gedaan. Daarna stond mijn leven in het teken van paardrijden. Na een schoolkorfbaltoernooi ben ik geswitcht. Ja, korfbal! Geen sport voor mietjes in ieder geval! Ik vond korfballen zo leuk en een aantal klasgenootjes besloten ook te gaan korfballen. Veel van hen zijn waren al weer snel gestopt, maar ik ben doorgegaan tot aan mijn emigratie naar Turkije.

 

Turkije

Toen ik eenmaal in Turkije was, viel ik in een zwart gat. Er waren hier geen korfbalverenigingen of überhaupt verenigingen. Vrouwen deden hier niet aan sport. Ja, de schoolgaande meisjes hadden speciale teams, maar dat was het wel. In de grote steden was het toen al anders, maar niet bij ons in de buurt. Helaas!

Ik ben toen begonnen met hardlopen, maar ik vond het zo verschrikkelijk. Ik was gewend om met mensen om mij heen te sporten, niet alleen. En ik had ook totaal geen doel voor ogen. Ik miste gewoon het sporten. Dus mijn enige sportmoment was in de zomerperiode. Ik zwom om de dag samen met een Nederlandse man, die ook in Turkije woonde, zo’n anderhalf uur in de zee. Dat voelde op dat moment goed.

Tegenwoordig zijn de sportgelegenheden hier wel anders. Er zijn nu veel sportscholen, die ook speciale lessen aanbieden, zoals zumba en pilates. Ook worden er vanuit de gemeentes sportlessen aangeboden. Zelfs langs het strand en in speeltuinen zijn toestellen geplaatst om mensen de mogelijkheid te geven om te kunnen sporten.

 

Zwangerschap

Een jaar na mijn tweede zwangerschap, die al snel na mijn eerste kwam, vond ik dat het hoogtijd werd om weer in beweging te komen. Ik voelde mezelf totaal niet fit, wilde weer een goede conditie opbouwen en een strakker lijf hebben, want ja na twee zwangerschappen was daar weinig meer van over.

Dus besloot ik om nogmaals het hardlopen te proberen. En met succes! De rust om mij heen vond ik zo fijn en ik boekte ook resultaten. Waar ik begon met Evy, die ik overigens snel aan de kant heb gegooid, kon ik ineens steeds langer en sneller lopen. Dus mijn conditie verbeterde. Dat merkte ik ook in het dagelijks leven. Ik was minder snel moe. Ook mijn lichaam werd steeds strakker.

 
Zo ben ik begonnen met hardlopen. Hoe ben jij begonnen met hardlopen? Ik ben benieuwd!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten