Personal,  Running

Wat is mijn doel met hardlopen?

Na mijn tweede zwangerschap was ik zo ontevreden met mijn lichaam dat ik besloot om te gaan hardlopen. Mijn doel was toentertijd om weer strakker in mijn vel te komen en dat ik weer met een tevreden blik kon kijken naar mijn lichaam.

Aangezien ik helaas vanaf nul ging starten, maakte het mij niet echt uit hoeveel kilometer ik liep. Ik begon hardlopen met Evy, maar merkte echter al snel dat ik dit niet fijn vond en ben mijn eigen tempo gaan volgen. In het begin liep ik 3 kilometer en heb dat toen weten uit te breiden naar 6 kilometer, totdat ik weer zwanger werd.

Afgelopen jaar zag ik dat er in november de marathon van Istanbul was. Dit leek mij zo leuk om eens te doen, dat ik, mijn moeder en zusje ook gek heb gemaakt om dit eens met zijn drieën te doen. Mijn moeder en zusje deden dit soort loopjes al vaker samen en ik baalde altijd dat ik niet mee kon lopen.

 

Marathon van Istanbul

Nu hebben wij dus in januari 2018 afgesproken om in november 2019 mee te doen aan de marathon van Istanbul. En dan niet de 42 kilometer, maar we gaan voor de 15 kilometer. Zo hebben we nog voldoende tijd om ons voor te bereiden, want dit wordt voor ons allemaal een hele uitdaging. Ik heb nog nooit meer gelopen dan 6 kilometer en ook mijn moeder en zusje zijn al blij als ze de 10 kilometer halen na diverse blessures.

 

Doel met hardlopen

Mijn komende doel met hardlopen, is dus het trainen voor een 15 kilometer, zodat ik de marathon van Istanbul kan lopen. Ik wil half september/eind oktober beginnen met trainen. Eerst even kijken hoe ik mij voel na mijn naderende bevalling. Het eerste doel dat ik mezelf heb gesteld, is het uitbreiden van de afstand. Wanneer ik de 15 kilometer heb gehaald, ga ik kijken of ik langzaamaan het tempo kan opvoeren. Ondanks dat ik gewoon graag die 15 kilometer wil lopen, heb ik ook een soort prestatiedrang en wil ik het parcours wel binnen het 2 uur afleggen.

 
Ook benieuwd of dit gaat lukken? Houdt mijn trainingsdagboek in de gaten!
Heb jij misschien nog goede tips die mij kunnen helpen dit doel te bereiken? Laat het mij weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten