Lifestyle,  Personal

Waarom ben ik begonnen met bloggen?

Op verschillende blogs heb ik dit artikel voorbij zien komen. Waarom iemand eigenlijk is gaan bloggen. Het leek mij ook leuk om deze vraag te beantwoorden. Ik ben pas begonnen met bloggen op since2008.nl, maar ik blog al sinds 2016 op andere sites.


Het fijne van het hebben van een blog is, dat je overal en wanneer je maar wilt kunt gaan schrijven.

Deze blog schrijf ik nu terwijl ik aan het strand zit, met 34 graden en de meisjes de prachtigste kunstwerken in het zand aan het maken zijn. Wie had gedacht dat bloggen zo fijn kon zijn.

 

Waarom ben ik eigenlijk gaan bloggen?

Ik ben in 2008 geëmigreerd naar Turkije voor de liefde. In Turkije mocht ik niet werken zonder werkvergunning en om aan deze te komen was een heel gedoe. Dus hielp ik af en toe stiekem in een restaurant. De eerste jaren vermaakte ik mijzelf prima en nu nog steeds hoor. Alleen ik miste het ‘werken’, het iets om handen hebben.

Mijn grootste reden om nu toch een blog te beginnen was voornamelijk, omdat ik hier zo veel dingen mee maak, die ik graag met jullie wil delen. Dit zijn dingen die ik zelf mee maak of die om mij heen gebeuren.

Veel van deze dingen komen voort uit cultuurverschil, of gewoon door het hebben van andere normen en waarden. Soms zijn ze grappig en interessant. Soms sta ik echt met mijn mond vol tanden, omdat ik gewoon verbaasd ben over het gebeuren.

Bloggen is voor mij een uitlaatklep. Een plekje waar ik dingen kan delen, waar ik iets kan betekenen voor mensen en waar ik mensen kan inspireren.

 

Waarom vind ik bloggen zo leuk?

Naast het feit dat ik er mijn creativiteit in kwijt kan en het mensen kan inspireren, zijn er ook nog een aantal andere redenen waarom bloggen onwijs leuk is! Hierbij deel ik er alvast twee:

• Digital nomad
Zoals ik hierboven al had beschreven, zit ik nu op het strand. En ja, in bikini! Ik werk vaak ’s morgens en ’s avonds en zit ik dus gewoon in mijn pyjama. Ja, dat durf ik toe te geven. Maar wanneer je niet gebonden bent aan de stad of het land waarin je woont, kun je dus makkelijk overal ter wereld heen gaan en bloggen. Het enige wat je nodig hebt, is een computer en een internetverbinding.

• Nieuwe contacten
Contact hebben met andere bloggers. Tegenwoordig gaat contact leggen heel makkelijk door je bijvoorbeeld aan te melden in verschillende Facebook groepen of via andere sociale media kanalen. Zo kun je reageren op elkaars blogs of elkaar helpen met bepaalde problemen of voor tips.

 
Dit waren zijn redenen waarom ik ben begonnen met bloggen. Wat waren jouw redenen om met bloggen te beginnen? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten