Travel

Vakantie Essentials | Wat neem ik altijd mee in mijn koffer?

Ik probeer ieder jaar minimaal één keer op vakantie naar Nederland te gaan. Mijn ‘vakantiestress’ begint dus eigenlijk pas op de terugweg, want hoe krijg ik alle spullen uit Nederland mee terug naar Turkije in mijn koffer.

Naast de spullen die ik graag zelf mee wil nemen, krijgen de kinderen ook vaak cadeautjes van hun oma, opa, oom en tante. En deze spullen zijn niet altijd heel handig om mee te nemen in een koffer.

Wanneer ik dus richting Nederland ga, moet ik al rekening houden dat de koffers niet te vol zitten, om zo voldoende plek te hebben op de terugweg.

Ik maak altijd en overal lijstjes voor, sinds een klein jaartje gebruik ik hiervoor een bullet journal, maar daar later meer over, en dus ook voor het inpakken van mijn koffer.

Maar wat neem ik nou sowieso mee naar Nederland en wat mag er echt niet ontbreken op de terugweg naar Turkije?

 

Kleurboek en kleurtjes voor de kinderen

Om de kinderen een beetje bezig te houden onderweg, de vliegreis duurt tenslotte een korte vier uur, neem ik altijd wat kleurtjes en een kleurboek mee voor ze. Zo kunnen zij zich lekker vermaken en hebben ik en de overige passagiers weinig last van ze. Het is voor kinderen natuurlijk een hele opgave om een hele vlucht stil op een stoel te blijven zitten.

 

Mijn Ipad

Voor mij en de kinderen een uitkomst! De kinderen kunnen er lekker spelletjes op spelen of filmpjes op kijken. Op mijn Ipad staan een aantal boeken. Dus ik kan ook genieten van een goed boek. In eerste instantie moest ik erg wennen aan het lezen van een boek via de Ipad, maar wanneer ik op vakantie ga, is het toch wel erg handig. Scheelt in ieder geval een hoop in gewicht en ik neem op de terugweg al vaak één of twee boeken mee.

 

Kleinigheidjes voor de familie

Wanneer ik naar Nederland ga, probeer ik ook altijd een kleinigheidje mee te nemen. Het gaat om het gebaar. De kinderen vinden het leuk om cadeautjes te geven, want wanneer hun oma of tante naar Turkije komen, zitten er ook altijd veel cadeautjes in voor hen.

 

Lekkernijen

Sommige etenswaren mis ik echt in Turkije, zoals drop en appelstroop. Dit probeer ik dus altijd wel mee terug te nemen. Als ik nog plek heb in één van mijn koffers neem ik ook altijd een pot Calvé pindakaas mee. Dit is wel in Turkije te koop, maar ik vind de prijs gewoon belachelijk duur. En uiteraard mag een blok belegen kaas niet ontbreken. Het liefst meer blokken, want mijn man vindt de Nederlandse kaas veel lekkerder dan de Turkse kaas.

 

Leuke decoratie

Winkels zoals een Action, Wibra of Zeeman met van die leuke woondecoraties heb je hier niet. Er zijn natuurlijk wel winkels met woonaccessoires, maar die vallen bij mij niet in de smaak of niet in mijn budget. Dus dan is het natuurlijk extra leuk om heerlijk rond te snuffelen in Nederland voor nieuwe woondecoraties. Het nadeel hierbij is alleen dat het niet te zwaar en te groot kan zijn. Het moet natuurlijk wel mee in de koffer.

 
Wat gaat er bij jou absoluut mee in de koffer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten