The little ones

Wat zit er in mijn vluchtkoffer?

Aangezien ik nu elk moment kan bevallen, werd het tijd dat ik mijn vluchtkoffer in ging pakken. Na twee bevallingen weet onderhand wel wat ik graag mee wil nemen en wat ik echt ga gebruiken.

De spullen die ik meeneem zijn voor de eerste 24 uur in het ziekenhuis. Mocht ik langer moeten blijven dan kunnen er altijd extra spullen bij gehaald worden, maar hier gaan we natuurlijk niet van uit. Als alles net zo gaat als bij mijn eerste twee bevallingen, ben ik binnen 24 uur weer heerlijk thuis.

[Lees verder]

 
 


Hoe overleef je een vliegreis met kleine kinderen?

De zomervakantie is in aantocht. De koffers kunnen gepakt worden. Je kijkt er helemaal naar uit, maar de gedachten in een vliegreis met kleine kinderen daar zie je tegen op. Zelf heb ik ook al een aantal keer alleen gevlogen met mijn twee dochtertjes. Hoewel ik huiverig was voor de vliegreis viel deze mij alles mee. Wil jij ook dat de vliegreis soepeltjes verloopt? Met deze tips uit eigen ervaring gaat het helemaal goed komen.

[Lees verder]

 
 
 
 


Foto Update | Babyspullen uit Nederland

Afgelopen maand had ik al een blog geschreven over waar ik mijn babyspullen koop. Toen heb ik een foto update beloofd, wanneer ik deze spullen binnen zou hebben. En dat is nu!

Vorige week kwam mijn moedertje met een loodzware koffer vol babykleding en accessoires aan. Na een heerlijk week samen doorgebracht te hebben, heb ik nu de tijd om foto’s te maken.

[Lees verder]

 
 
 


Zomer baby in Turkije

Het is nu bijna juni, maar de temperaturen in Alanya zitten al een tijd ver boven de 25 graden Celsius. En de hete zomermaanden moeten nog beginnen. Wat moet je baby’s aantrekken? Of het nu 25 graden is of richting de 40 graden, het blijft gewoon lastig wat je een baby aan moet trekken.

[Lees verder]

 
 
 
 
 


Waar koop ik mijn babyspullen?

Zoals jullie weten, ben ik nu zo’n zes maanden zwanger en woon ik in Turkije. Toen ik vijf jaar geleden zwanger was van mijn eerste kindje, ben ik mijzelf gaan oriënteren wat ik allemaal moest kopen qua babyspullen. Bepaalde dingen die er in Nederland op de babyuitzetlijst staan, had ik hier niet nodig. Denk bijvoorbeeld aan kruiken. Mijn dochtertje werd in augustus verwacht en dan zijn de temperaturen hier rond de 35 graden.

[Lees verder]

 
 
 
 


Hoe help je jouw kind met het leren van een taal?

Kinderen leren de taal van hun ouders en omgeving. Zorg dus voor een taalrijke omgeving voor jouw kind al vanaf de geboorte. Als je in het buitenland woont, maar wel graag wilt dat jouw kind de Nederlandse taal later beheerst, is het van groot belang om het er zo jong mogelijk mee kennis te laten maken.

[Lees verder]

 
 
 
 
 


Meertalig opvoeden in Turkije

Kinderen zijn zeer taalgevoelig tot hun zevende levensjaar en kunnen ze makkelijk een tweede of derde taal aanleren. Dit noemt men ‘meertalig opvoeden’. Wat hierin heel erg belangrijk is, is dat je als ouder zijnde de taal goed beheerst. Spreek je zelf twee talen vloeiend dan kun je beide talen aanleren. Mocht dit niet zo zijn, is het beter om alleen jouw moedertaal aan te leren.

[Lees verder]

 
 
 
 


 

Meertalig opvoeden in Turkije, hoe werkt dat?

Overal ter wereld worden kinderen meertalig opgevoed. Dat kan op twee verschillende manieren. Of het kind krijgt de talen tegelijkertijd meteen vanaf de geboorte. Of het kind leert de talen na elkaar. Maar is meertalig opvoeden goed voor een kind? Wat zijn eigenlijk de voordelen en nadelen van meertalig opvoeden?

[Lees verder]

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten