Personal,  Running

My road to the marathon of Istanbul

Dit jaar heb ik een hardloopdoel, de marathon van Istanbul. Of nou ja de 15 kilometer dan. Ik wil wel een doel hebben, die ik kan bereiken. Wie weet loop ik ooit nog eens een (halve) marathon. Vanaf volgende week ga ik echt serieus aan de slag. Er zijn tenslotte nog maar 8 maanden te gaan en ik start echt weer vanaf nul.

Hoe is dit tot stand gekomen?

Toen ik nog zwanger was van mijn babyboy waren mijn moeder, zusje en ik aan het kletsen over Istanbul, omdat ik daar net was geweest, dat zij daar ook zo graag eens heen wilden en dat ik veel meer wilde zien, maar er gewoonweg geen tijd meer voor had. En toen kwam het onderwerp hardlopen tevoorschijn. Ik had in Istanbul affiches gezien over de marathon en vond dit wel een leuke combinatie. Een tripje naar Istanbul combineren met een hardloopwedstrijd. Het prachtige Istanbul bekijken, én eens met zijn drieën een wedstrijdje hardlopen, aangezien mijn moeder en zusje in Nederland al fanatiek bezig waren met wedstrijdjes lopen en ik helaas nooit mee kan doen, omdat ik in Turkije woon.

Het plan

Ons plan is om in november 2019 af te reizen naar Istanbul en daar mee te doen aan de marathon van Istanbul, maar omdat wij allemaal op het moment van plannen niet fit waren, en nu nog steeds niet zijn, hebben wij besloten om de 15 kilometer te gaan lopen. Zo is het toch een uitdaging om voorbij die 10 kilometer te lopen, maar geen uitputtingsslag, die je misschien zult hebben bij een halve marathon. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

De weg naar..

In het begin zal ik het wel heel erg zwaar hebben, maar ik ga het gewoon proberen. Ik ben van plan om eerst naar de 5 kilometer uit te breiden, daarna het tempo op te schroeven, langzaamaan de 10 kilometer proberen te halen en dan rustig aan naar de 15 kilometer. En dan hoop ik op tijd klaar te zijn voor Istanbul.

Wat zijn jouw hardloopdoelen voor 2019? Zie ik jou misschien in Istanbul?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten