Travel

Hotspots | De kabelbaan & het kasteel in Alanya

Vorige week dinsdag heb ik, samen met mijn familie uit Nederland, een ritje in de kabelbaan gemaakt en boven rondgelopen bij het kasteel. Afgelopen winter zijn mijn moeder, mijn dochtertjes en ik al met de kabelbaan naar boven geweest, maar mijn zusje en zwager nog niet. Het werd dus de hoogste tijd!

Mijn zusje had op internet al het één en ander opgezocht over de kabelbaan en ze wist te vertellen dat de rit naar boven drie minuten duurt. Dat klopt redelijk, op het officiële bord staat “2:49”.

Iedereen had er helemaal zin in, dus na het kopen van de kaartjes, stonden we in de rij te wachten op onze beurt. Het was erg druk, veel drukker dan afgelopen winter, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de rit met een hoop ooh’s, aah’s en foto’s stapten we boven uit. En daar stond voor mij een uitdaging te wachten, een hele lange trap. Het was voor mij nog een hele klim, maar met enkele ‘fotomomentjes’ was het goed vol te houden.

 

In het kasteel

Toen we eenmaal in het kasteel waren, ging er voor mijn zwager een nieuwe wereld open. Hij was wel eens met de auto de berg opgereden en in het kasteel geweest, maar dat was aan de andere kant. Hij genoot er ook zichtbaar van.

Naast mijn zwager keken wij natuurlijk ook onze ogen uit. Het blijft een indrukwekkend gezicht, hoe vaak ik er ook kom. De oude huizen, de moskee, de begraafplaats en alle andere gebouwen, ik vind het gewoon prachtig.

Na de wandeling, waarbij ik zelfs een nieuw pad heb ontdekt, kwamen wij terecht bij een leuk restaurantje. Hier hebben we een lekker verkoelend drankje gedronken en heerlijke gözleme gegeten. Voor de kinderen was er ook een leuk, klein speeltuintje.

Na onze pauze zijn wij, via een ander weggetje, rustig aan terug gelopen naar de trap om met de kabelbaan weer naar beneden te gaan. We merkten wel dat het nog drukker was geworden. Ook wel logisch, want het was best mooi weer en veel mensen vinden het dan te warm om iets te ondernemen en liggen natuurlijk liever op het strand.

 

Kabelbaan in de avond

Wij hebben die avond in Alanya gegeten en liepen na ons diner weer langs de kabelbaan. Wat zag dat er leuk uit zeg! De cabines zijn aan de buitenkant verlicht en ook het kasteel is dan helemaal verlicht. Lijkt mij zeker leuk om nog eens te doen. Het enige nadeel is, dat meerdere mensen dat denken. Er stond een hele lange rij te wachten, maar dat heb ik wel over voor het schitterende uitzicht en de romantische sfeer.

 
Ben jij al eens in deze kabelbaan geweest? Wat vond jij ervan?

12 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten